آماده ای کسب کار خودتو شروع کنی؟

مراحل راهاندازی کسب و کار در ایران
گام اول برای شروع یک کسب و کار: باید در ابتدا تحقیقات لازم را انجام دهید
زمانی که شما ایدهای را برای یک کسب و کار جدید در نظر دارید باید این ایده را در واقعیت بسنجید. یعنی باید ببینید که این ایده پتانسیل لازم را برای موفقیت دارد. شما میتوانید به وسیله فرآیند اعتبارسنجی، ببینید این ایده تا چه حد قابل اجرا شدن است. باید بدانید کسب و کاری موفق است که بتواند نیاز یا مشکلی را برطرف کند. برای اینکه بدانید نیاز بازار چیست، از چندین روش برای شناسایی این نیازها میتوانید استفاده کنید که شامل آزمایش و خطا، گروه تحقیقات متمرکز و تحقیق کردن است.
برای بررسی بازار شما میتوانید از سوالاتی مانند زیر شروع کنید. شما میتوانید با پرسش این سوالات از خودتان و پیدا کردن جواب درست برای آنها، تا حدودی نیاز بازار را بشناسید
- آیا در بازار نیازی برای محصولات و خدماتی که شما پیش بینی کردهاید وجود دارد؟
- چه افرادی به این محصولات و خدمات نیاز دارند؟
- چه تعداد شرکت وجود دارد که خدمات و محصولاتی مشابه خدمات و محصولات شما تولید میکند؟
- رقابت با آن شرکتها چگونه و به چه شکل است؟
- کسب و کار شما چه جایگاهی در بازار پیدا خواهد کرد؟ و چگونه این جایگاه را پیدا میکند.
گام دوم برای شروع یک کسب و کار: باید برنامه ریزی درستی داشته باشید
شما برای شروع یک کسب و کار و اینکه ایده خود را به واقعیت تبدیل کنید، نیاز به یک نقشه راه دارید. شما میتوانید از زمان شروع و مرحله ثبت استارتاپ و تا زمانی که به جایگاه مناسبی دست پیدا میکنید یک برنامهریزی بلند مدت داشته باشید که به آن برنامه راهنمای کسب و کار یا طرح کسب و کار میگویند. برای هر کسب و کاری وجود یک طرح، لازم و ضروری است. بهتر است بدانید که برای هر نوع کسب و کاری تعداد متنوعی از طرحهای کسب و کار وجود دارد.
در واقع اگر شما میخواهید از یک موسسه مالی و یا یک سرمایهگذار وجوهی دریافت کنید، باید طرح کسب و کار شما، سنتی باشد. ولی اگر شما نیازی به حمایت مالی ندارید، میتوانید فقط با یک طرح کسب وکار یک صفحهای به آنچه که میخواهید دست پیدا کنید. این طرح یک صفحهای میتواند تصویری شفاف، از چگونگی دست یابی به آنچه که میخواهید را، به شما بدهد.
باید به این نکته توجه کرد که حتی میتوان برای ادامه یک کسب و کار که در حال فعالیت است نیز یک طرح کسب و کار ایجاد کرد و به آن کسب و کار رونق بخشید. در هر صورت داشتن یک برنامه و طرح بهتر از نداشتن آن است.
گام سوم برای شروع یک کسب و کار: باید برای امور مالی کسب و کار برنامهریزی کرد
باید بدانید که برای شروع یک کسب وکار کوچک، احتیاجی به پول زیاد نیست ولی باید مقداری پول به عنوان سرمایه اولیه در دسترس داشته باشیم. و همچنین قدرت پرداخت هزینههای جاری تا زمان رسیدن به سوددهی، لازم و ضروری است.
در ابتدا باید در یک صفحه تمامی هزینههایی را که برای شروع نیاز داریم پیش بینی کرده و سپس مجموع آنها را محاسبه کنیم. این هزینهها شامل: تجهیزات، پروانه فعالیت و مجوزها، هزینه های قانونی، تحقیقات بازار، ثبت علائم تجاری شرکت ، بیمه، فهرست دارایی ها، برندینگ، اجاره ملک، رویدادهای افتتاحیه و … است. همچنین باید برای دوازده ماه ابتدای کار خدمات رفاهی، هزینه های اجاره، تولید، بازاریابی و تبلیغات، تدارکات، حقوق خود و کارکنان، هزینه های مسافرتی و … را نیز پیش بینی و محاسبه کنید. که جمع تمامی این اعداد، نشان دهنده سرمایه اولیه شما است.
شما میتوانید از طرق مختلفی این بودجه موردنیاز را تامین کنید:
- جذب سرمایهگذار
- گرنت
- وام
- سرمایهگذاران فرشته
- سرمایهگذاری جمعی
شما میتوانید با استفاده از هر کدام از این روشها و یا ترکیبی از این روشها و همچنین با استفاده از کمترین سرمایه یک کسب و کار موفق را راهاندازی کنید و بهترین نتیجه را حاصل کنید.
گام چهارم برای شروع یک کسب و کار: برای کسب وکار خود یک ساختار انتخاب کنید
بهتر است برای انتخاب یک ساختار مناسب برای کسب و کار خود با یک وکیل خبره مشورت کنید. همچنین شما میتوانید از وکلای ما در این زمینه مشورت بگیرید.
گام پنجم برای شروع یک کسب و کار: برای کسب و کار خود یک نام تجاری انتخاب و سپس آن را ثبت کنید
بهتر است بدانید که انتخاب یک نام تجاری مناسب و خوب، میتواند نقش مهمی را در موفقیت کسب و کار شما ایفا کند. پس بهتر است یک نام خوب انتخاب کنید. شما باید ابتدا نامهای مختلفی انتخاب کنید و سپس بر اساس شغل مورد نظر بهترین آنها را انتخاب کنید. نام انتخابی شما نباید، مشابه نام یک کسب و کار دیگر باشد. باید بعد از انتخاب و ثبت نام تجاری، دامنه سایت را ثبت کنید.
گام ششم برای شروع یک کسب و کار: دریافت مجوزهای رسمی
زمانی که شما یک کسب و کار را راهاندازی میکنید در ابتدا باید یکسری تشریفات داری طی شود. شما باید تعداد متنوعی از مجوزها را که مربوط به فعالیت و محل کار است و مورد نیاز میباشند را دریافت کنید. همچنین شما باید به عنوان صاحب این کسب و کار در مورد مجوزهای مربوطه تحقیق کنید.
گام هفتم برای شروع یک کسب و کار: یک سیستم حسابداری برای کسب و کار خود تعریف کنید
برای اینکار شما میتوانید یک حسابدار استخدام کنید و یا اینکه خودتان آن را تنظیم کنید.
گام هشتم برای شروع یک کسب و کار: برای کسب و کارتان یک موقعیت مکانی انتخاب کنید
شما باید بدانید و مطمئن شوید که برای کسب و کاری که انتخاب کردهاید چه موقعیت مکانی نیاز است و آیا نیازی به اجاره یا خرید یک ملک تجاری است. همچنین در مورد کلیت فرایند راه اندازی و تجهیزات کسب و کار به درستی فکر کنید.
گام نهم برای شروع یک کسب و کار: باید برای کسب و کار خود یک تیم آماده کنید
گام دهم برای شروع یک کسب و کار: برای کسب وکارتان تبلیغ کنید
بعد از اینکه کسب و کاری را راهاندازی کردید، باید برای محصولات و خدمات خود مشتری جذب کنید. شما میتوانید با یک برنامه بازاریابی و همچنین یک فروش منحصر به فرد برای محصولاتتان این کار را شروع کنید. سپس شما میتوانید از ایدههایی که برای بازاریابی کسب و کارهای کوچک است، برای ارتقای کارتان استفاده کنید.
چگونگی تبدیل کسب و کار کوچک به بزرگ
شما برای اینکه بتوانید کسب و کار خودتان را توسعه دهید باید بتوانید به بازار فعلی نفوذ کنید؛ به مشتریان خود بگویید شما را به دوستانشان معرفی کنند؛ در محصولات خود خلاقیت و نوآوری ایجاد کنید؛ دستیابی به بازارها را افزایش دهید؛ در نمایشگاهها شرکت کنید؛ هزینههای خود را همیشه پیش بینی کنید و آنها را در نظر داشته باشید؛ محصولات و خدمات متنوعتری تولید کنید و در آخر صادرات داشته باشید.
درباره مدیریت
من داریوش نیک محمدی هستم 43سال سن دارم و از سال 1378 علاقمند به تولید محتوای تصویری شدم تا الان هم این شیوه رو دارم ادامه میدم و در کار تدریس اون هم هستم مهارت ها: گرافیک دیزاین عکاسی تصویربرداری کارگردانی مدرس تدوین و تولید محتوا تجربه ها برنده جایزه بهترین طراحی بروشور در جشنواره فجر 1396 لوح تقدیر بهترین طراحی از جشنواره فجر 1396 لوح تقدیر بهترین عکاس از جشنواره هنرهای تجسمی استان 1396 برنده جایزه بهترین پوستر در بخش جشنواره رویش آبادان 1397 برنده جایزه بهترین پوستر در بخش تئاتر جشنواره فجر 1396 لوح تقدیر بهترین عکاس از جشنواره تئاتر استان خوزستان 1397 تقدیر بهترین طراحی در تئاتر های سال 1396 و 1397 تقدیر بهترین بروشور تئاتر در سال 1395-1396-1397 برگزیده بخش پوستر جشنواره فجر 1398 و.... مدرس فتوشاپ در آموزشگاه کامپیوتر فردای بهتر سال 1383-1380 مدرس فتوشاپ در آموزشگاه آروین رایانه سال 1387-1385 مدیر روابط عمومی شرکت مهندسان مشاور ستیران شعبه اهواز 1389-1385 طراح،گرافیست و مشاور هنری کانون تبلیغات انتخاب 1393-1391 عکاس صنعتی 1390 تا کنون عکاس تئاتر از سال 1390 تا کنون مدیر تبلیغات رستوران های مک و ایرمان 1392-1393 شرکت در نمایشگاه سنگ کاغذ قیچی 1394 برپایی نمایشگاه عکس تاتر برای اولین بار در خوزستان 1395 شرکت در نمایشگاه هفته گرافیک 1395 مدرس فتوشاپ در آموزشگاه نت ویژن 1395 تا 1399 مدیر هنری و موسس گروه آموزشی نیک فیلم 1395 مدیر تبلیغات رستوران الماس کویر کرمان 1397 پیمانکار تبلیغاتی آب و برق خوزستان 1400-1397 مدیر تبلیغات کانون تبلیغاتی پلاک 3 1399-1398 اولین مدرس آموزش خلاق با استفاده از نرم افزار های حرفه ای برای تولید محتوا 1398
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید